A Doxis4 újdonsága: smartCube 1.0 – a személyi asszisztensként működő applikáció

smartcube_ujdonsagok

A Doxis4 teljes vállalatra kiterjedő platformként különböző alkalmazási területeken és felhasználási módokban alkalmazható különböző alkalmi vagy kulcsfelhasználók által is. A cél, hogy minden felhasználó a lehető leghatékonyabb támogatást kapja az egyéni mindennapos feladatokban és munkaszituációkban annak érdekében, hogy a projektek még sikeresebbek és az ügyfelek még elégedettebbek legyenek.

A leggyakrabban feltett kérdés a Doxis4 felhasználók által:

Melyik az a fő alkalmazás, amelynek mindig futnia kell?

A Doxis4 smartCube segítségével erre a kérdésre több válaszlehetőség is létezik

  • az univerzális Doxis4 kliensek

Windows, webes vagy mobil alkalmazásként a Doxis4 kliensek széleskörben alkalmazhatóak, és egyedüli, vezető alkalmazásként funkcionálnak.

  • a harmadik féltől származó alkalmazások melyek a Doxis4-ral integrálhatóak

Az SAP, Microsoft Outlook és más speciális üzleti alkalmazások sok felhasználó számára elengedhetetlenek a mindennapokban. Az ezekkel az applikációkkal történő integráció, például a Doxis4 SmartBridge for SAP és a Doxis4 SmartOutlook Plus segítségével megfelelő megoldást jelenthetnek ezekben az esetekben, mindig az adott applikációhoz alkalmazkodva.

  • újdonság: a Doxis4 smartCube

Kvázi személyi asszisztensként működő applikációként a Doxis4 smartCube közvetlen hozzáférést biztosít a kiválasztott Doxis4 fukciókhoz és tartalmakhoz, a vezető harmadik féltől származó alkalmazásoktól függetlenül. Gyorsan elérhető, érthető és letisztult felhasználói felülettel rendelkezik, mely tulajdonságok megfelelnek a legfontosabb fejlesztési és design követelményeknek.

A Doxis4 smartCube nem az univerzális Windows illetve webes kliens helyettesítésére szolgál, hanem gyakorlatias kiegészítése ezeknek az alkalmazásoknak, különösképpen kombinálva a böngésző alapú Doxis4 webCube-bal.

Hogyan működik a Doxis4 smartCube?

A Doxis4 smartCube egy kompakt Windows applikáció, mely az Asztal sarkán található, így bármikor rendelkezésre áll, elérhető dupla kattintással illetve drag and droppal is. Megnyitás után a felhasználó számára felajánlja a feladatokat téma szerint, hierarchikusan, valamint más alkalmazásokhoz illetve speciális feladatokhoz is hozzáférést biztosíthat.

smartcube_pelda

Témaorientált kezdőlap, mely a közeljövőben a többi Doxis4 alkalmazásban is bevezetésre kerül.

Néhány példa a Doxis4 smartCube-bal végrehajtható feladatokra:

  • Keresési maszkok megnyitása
  • Dokumentumok tárolása drag and droppal
  • Akták létrehozása
  • Folyamatpéldányok létrehozása
  • Hozzáférés postafiókokhoz
  • Kedvencek megnyitása (dokumentumok, folyamatpéldányok, akták)
  • Szkripteléses feladatok
  • Gyorskeresés

A Doxis4 smartCube egyik különleges újítása a sokféle dokumentum mentési opció a drag and drop segítségével. Ezenkívül lehetőség van azonnali folyamatpéldányok létrehozására dokumentumokkal illetve egyéb fájlokkal, és a dokumentumok menthetőek akár a kedvencekként elmentett aktákba is. A smartCube nem maga hajtja végre a feladatokat, hanem együttműködik a Doxis4 webCube-bal illetve wincCube-bal, s végül ezek végzik el a műveleteket. A smartCube 1.0 még nem képes szkriptelésre, a jövőbeli verziókkal azonban erre is lesz lehetőség.

Egyéni beállítási lehetőségek

A Doxis4 smartCube teljes mértékben hozzáigazítható a vállalat hierarchiájához. A szín és az ikonok szintén szabadon választhatóak, standard esetben a smartCube átveszi a mentéskor illetve kereséskor meghatározott ikonokat és színeket. Amennyiben a dokumentum illetve akta első oldalán thumbnail található, a rendszer ezt veszi át.

smartcube_customerx

Példa a testreszabott smartCube felületre

A testreszabás a smartCube első kiadásában egy XML konfigurációs fájlon keresztül történik. A következőkben a Doxis4 klienscsalád többi tagjához hasonlóan a cubeDesigner fogja elvégezni ezt a feladatot.

A felhasználók könnyedén alkalmazhatják a Doxis4 smartCube-ot a mindennapi feladataik és szükségleteik során, akár kedvencek létrehozásával is. A felhasználó például elhelyezhet egy projektaktát a smartCube kedvencek között és ezután könnyebben megtalálja a mappát, amelybe menteni szeretne. A dokumentum ezután egyszerűen a drag and drop segítségével menthető az aktába. Ez a funkció a Doxis4 smartCube 1.0-ban és a winCube-ban már elérhető, és a későbbiekben a Doxis4 webCube is tartalmazni fogja.

Biztonságos interakció a böngésző és a Doxis4 smartCube között

A jövőben a Doxis4 smartCube egy biztonságos útvonalat fog nyújtani a böngésző elhagyására – plug-inek nélkül. Mivel a Doxis4 smartCube egy helyi alkalmazás, a böngésző korlátozásai nem érvényesek rá és a Doxis4 webCube feladatait végzi – helyi proxyként. Ez a webes böngésző és helyi alkalmazás közötti interakció HTTP kéréseken keresztül lehetséges – ezek lehetővé teszik a Doxis4 webCube számára, hogy parancsokat küldjön a Doxis4 smartCube számára. A Doxis4 smartCube tehát úgy működik, mint egy önálló lokális szerver, mely a lekérdezéseket a HTTP-n keresztül végzi.

Biztonsági okokból a lekérdezések a Doxis4 smartCube-ba csak helyi hostokon keresztül érkeznek. Ahhoz, hogy biztosan semmilyen ismeretlen alkalmazás ne kezdeményezhessen műveleteket ezen az úton keresztül, a Doxis4 webCube kódolja őket, így biztosítva, hogy a smartCube csak a webCube-bal kommunikáljon.

ClickOnce technológia: szoftverdisztribúció helyett

A Doxis4 smarCube alkalmazás letölthető és elindítható adminisztrátori jogok nélkül, melyet a Microsoft ClickOnce technológia tesz lehetővé. Ez a megoldás ismerős lehet a GoToMeeting, a WebEx, a Skype for Business, a TeamViewer, stb. alkalmazások által, hiszen ezek is helyi alkalmazásokat alkalmaznak, melyek esetén nem szükséges, hogy az adminisztrátor először telepítse őket. Az egyetlen követelmény a smartCube ClickOnce alkalmazás használatához az aktuális .NET Framework installációja a számítógépre, mely funkció a Windows 7-től kezdődően standard.

A smartCube kombinálja a helyi megoldások előnyeit a webalapú Doxis4 webCube folytonos elérhetőségével és a használati lehetőségeivel.

További fejlesztések: digitális tartalom asszisztens

A Doxis4 smartCube első kiadása támogatást nyújt az általános feladatok elvégzéséhez, mint például a dokumentumok közvetlen keresése, mentés drag and droppal vagy hozzáférés a postafiókokhoz.

A további fejlesztések ennél jóval több lehetőséget fognak elérhetővé tenni, egyéb asszistensi funkciók és digitális technológiák segítségével a vállalat minden munkatársa támogatást élvezhet mindennapi teendői elvégzésekor.

Néhány példa a fejlesztésekből:

  • Beszédfelismerés a Microsoft Cortana-n keresztül
  • Proaktív információbiztosítás az aktuális üzleti kontextusban – intelligens elemzésekkel
  • Integráció üzenetküldő rendszerekkel, mely lehetővé teszi például a telefonbeszélgetés alatti aktaküldést
  • Szituációra alapozott információgyűjtés
  • Különböző feladatok modernizálásra varázslókkal a produktivitás növelése érdekében
  • Tartalomelemző funkciók integrálása, melyeket az új Doxis4 Classification & Extraction Service tesz lehetővé.

 

Forrás: https://www.ser-solutions.com/