A megjelenés fontosabb, mint a funkcionalitás?

Olvasási idő: 3 perc

Rengeteg programmal, szoftverrel, alkalmazással vagyunk körülvéve, nem csak a munkánk de  mindennapjaink során is. Ha magunkba nézünk, akkor beláthatjuk, hogy igenis sokat számít a rendszerek kinézete. Ha csak a mobilos applikációkból indulunk ki, sokszor a színesebb, viccesebb, könnyebb felhasználói felülettel rendelkező appot választjuk ki és töltjük le a nagyobb funkcionalitással bíró, ámde egyszerűbb kinézetűvel szemben. Nem is csoda, hiszen a kezelőfelület az első, amit meglátunk egy új rendszernél. Ha átlátható funkciókat, logikát látunk benne, akkor saját tudjuk azt alakítani.

Ki kell ismerni a rendszert

Attól, hogy elsőre nem tűnik logikusnak, vagy esetleg túl összetettnek bizonyul, érdemes adni neki egy esélyt, és kitapasztalni. Ha visszaemlékezünk a Word is bonyolultnak tűnhetett első látásra. Rengeteg funkció, számos lehetőség, amikről még soha sem hallottunk, mára pedig munkánk és mindennapjaink részévé, fontos eszközévé vált, egyre bővülő funkcionalitása pedig nagyban megkönnyíti a dolgunkat.

A kapocs

A felhasználói felület- mint egy kapocs- megvalósítja a kapcsolatot a számítógép (vagy alkalmazás) és az azt használó ember között. Ez alapozza meg a kommunikációt, akár egy fordító program, ami érthetővé teszi a különböző nyelven beszélők mondanivalóját. A rendszerek hátterében ugyanis számos utasítás, parancs van, ami a felhasználó számára láthatatlan, de neki nem is fontos. A lényeg az, hogy a rendszer rendelkezzen a használatához szükséges funkcionalitással, emellett pedig olyan felülettel rendelkezzen, ami élménnyé teszi annak felhasználását, különben értelmét veszti a háttérben lévő rengeteg tudás és funkció.

Tegye átláthatóbbá! Alakítsa saját igényei szerint!

A tartalommenedzseléssel foglalkozó alkalmazások hatékonyságát meghatározza az, hogy a felhasználó mennyire tudja eredményesen és könnyen irányítani azokat. A rendszerek tárolják és elérhetővé teszik a különböző iratokat, de erre a felhasználó ad parancsot egy egyszerűen kezelhető felületen.

Egy dokumentumkezelő esetén a rossz felhasználói felület azt jelenti, mintha az irattár kulcsa elveszett volna – ott vannak az adatok, de nem lehet velük mit kezdeni. Ott vannak a doksik, de nem lehet őket módosítani, keresni, elérni, átrakni, elmenteni és úgy általában kezelni őket.

Emiatt egy idő után senki nem használja, ami közvetett és közvetlen veszteséget is okoz. Közvetlen veszteség az ott „porosodó” szoftver, amely nem hozta vissza az árát (hiszen nem használja ki senki). Közvetett veszteség az a potenciális hatékonyság, ami „benne maradt” a szoftverben.

Sokan azért nem használják, és azért nem találják felhasználóbarátnak mert nem rájuk van szabva. Nem is csoda, minden cég már folyamatokkal, más munkamódszerrel dolgozik, így nem lehet egy általánosan létrehozott szoftvert ráhúzni a cégekre. Ha azonban testreszabható a felület, a felhasználók is sokkal logikusabbnak látják, szívesebben és hatékonyabban is használják azt.