A változás lépései- a fejlődés útja

Hogyan tud egy három évtizeddel ezelőtt, kis családi vállalkozásból indult cég a mai napig olyan munkavállalókat találni, akik éveken vagy akár évtizedeken keresztül is lojális munkavállalóként erősítik a cég munkáját, és nem keresnek újabb kihívásokat?

Válasz: azzal, hogy a tulajdonosi kör képes a fejlődésre, a változásra, a külső tényezőkhöz történő alkalmazkodásra. Olyan lépéseket tesznek, melyek már a jövőbe tekintenek, de figyelembe veszik a jelen fontosságát is és nem felejtik a múlt tanulságait.

Mi motivál egy cégvezetőt?

Váczi Róbert, az ECMx Kft. ügyvezetőjének korábbi nyilatkozata alapján kaphatunk összefoglalót ezekről a mérföldkövekről:

„A dokumentumkezelés rengeteget változott az elmúlt időszakban. Egymás után jöttek az új feladatok, mi meg mindegyikre külön vállalkozást alapítottunk. Lassan egy cégháló jött létre, amellyel a hagyományos iratrendezéstől, selejtezéstől, irattárak kialakításától kezdve a digitalizáláson át, az adattároláson, – adatelemzésen keresztül az elektronikus dokumentummenedzsmentig minden feladatra felkészültünk. Létrejött a Docugroup cégcsoport. A piacon megkerülhetetlenek lettünk, így nem is lepődtünk meg, amikor vételi ajánlatot kaptunk a Docugroup Papír cégünkre. Van az az ár… Eladtuk. Ekkor viszont azzal szembesültünk, hogy más nevet kellene választanunk. Így lett az „őscégünkből”, a Dokuflexből Bob Miller Group. Egy ideje ez lett az „ernyő”, és ez alá sorakozott be a többi vállalkozásunk.  

Izgatnak az új megoldások, az új feladatok. Ám annyira óvatos vagyok, hogy nem szeretem összekeverni a régivel az újat, nehogy egy rosszul kalkulált kockázat miatti csőd magával rántsa a többit is. Most is van néhány startup kezdeményezésem, amelyből akár elsorvadás, vagy éppen világsiker is kijöhet. Élvezem a kihívásokat, szeretek nyerni. Ez hajt, ez doppingol.”

ECMx Kft Idővonal

1991                 Dokuflex Bt. alapítása

Első megbízásaink a klasszikus papíralapú iratok rendezésével és selejtezésével kezdődtek.

1992                 EMBA archiváló eszközök forgalmazása

A kiváló minőségű levéltári és irattári dobozok magyarországi forgalmazásának indítása.

2000                 Bértárolási szolgáltatás indítása

Nemzetközi piacon tevékenykedő ügyfeleink igényeinek kiszolgálására alakítottuk ki bér irattárolási szolgáltatásunkat.

2004                 DOCUGROUP cégcsoport megalakulása

Széleskörű dokumentumkezelési szolgáltatási tevékenységeinket több gazdasági társaságunk képviselte. Ezen társaságok összefogására hoztuk létre a DOCUGROUP cégcsoportot.

2005-2006        Nemeztközi terjeszkedés (Szlovákia, Hollandia)

2007-2013        Digitális DMS

Ügyféligényekre válaszolva létrehoztuk az elektronikus dokumentumkezeléssel foglalkozó cégünket.

2014                 Digitalizálási divízió

Kialakítottuk digitalizáló központunkat, ahol ügyfeleink megbízására, nagyüzemi szkennelést végzünk.

2015                 Bértárolási divízió értékesítése

A DOCUGROUP Papír Kft. tulajdonosváltásával cégcsoportunk befejezte bértárolási tevékenységét.

2016                 ECMx Kft. alapítása

A modern elvárásoknak megfelelően a DMS szoftverünk mellé egy nagyvállalati igényekre reagáló ECM-BPM megoldást vezettünk be Magyarországra.

2022                 Nemeztközi projektek és egyedi Web fejlesztési projektek elindítása

Nemzetközi együttműködés a SERgroup Holding International GmbH-val közösen (új kollégák bevonásával)

Változás munkavállalói szemszögből

Munkavállalói szemmel kísérhetem ezeknek a változásoknak egy részét immár 16 éve. (Ma Magyarországon a 25-54 éves korosztály átlagosan 7,9 évet tölt egy munkahelyen.)

Az egyetemi padból kikerülve, minimális munkatapasztalattal kerültem az akkor még papíralapú iratrendezéssel és tárolással foglalkozó Docugorup Cégcsoporthoz a vezetőség adminisztratív támogatójaként. Ma az ECMx Kft.-nél 40 éves, két gyermekes édesanyaként a minőségbiztosítási feladatokat látom el.

Ennyi év alatt az én életemben is számos változás történt, melyek bizonyos szinten párhuzamba állíthatók a cégcsoport életében bekövetkezett változásokkal, ennek részleteivel havonta jelentkező A változás lépései- a fejlődés útja cikksorozatunkban ismerkedhet meg az olvasó! Fő témák:

  1. Digitalizált dokumentumok-dokumentummenedzsment, melynek mottója a pírmentes iroda, bármely dokumentum, információ bárhonnan elérhető.
  2. Változás-Docugroup Papír eladása, új szervezet kialakítása
  3. Az ECMx Kft. – mivel nyújt többet a vállalati tartalomkezelés a dokumentummenedzsmentnél?
  4. Visszatérés anyaként a munkaerőpiacra, munkavállalóink motivációja

Kövesd cikksorozatunkat, és láss bele az ECMx Kft. kialakulásának és működésének világába!