Hogyan kovácsolja az ECMx Kft. a távmunkában dolgozó kollégáit egy, a közös célért dolgozó csapattá? 

Azt gondolhatnánk, hogy egy olyan cégnél, mint az ECMx Kft., mely vállalati tartalomkezeléssel és egyedi web fejlesztésekkel foglalkozik, a sikeres projekt záloga, ha megértjük az ügyfél igényeit, és arra megfelelő megoldást nyújtunk. Azonban, ha a kollégák nem tudnak egy nyelvet beszélni, nem érzik, hogy egy hajóban evezünk, akkor: 

  • az egymás közötti információáramlás nehézkessé válik 
  • a munkafolyamatok lelassulnak 
  • az ügyfél elégedetlen lesz 
  • a projekt sikertelen lesz, annak ellenére, hogy az ügyfél igényeit az értékesítési területen dolgozó kollégák teljes mértékben megértik és a megoldáshoz a technológiai kollégák a szükséges szaktudás birtokában vannak.  

Hallani és érteni: nem ugyanaz 

A vállalatvezetésnek nem csak abban van felelőssége, hogy a megfelelő szakmai tudással vértezze fel kollégáit, hanem abban is, hogy a kollégák megismerjék egymást annyira, hogy úgy tudjanak egymásnak információt átadni, hogy azt a másik ne csak meghallja, hanem meg is értse, el is fogadja, és ezáltal a kölcsönös tisztelet kialakuljon közöttük. 

Ennek érdekében az ECMx Kft.-nél havi rendszerességgel tematikus irodanapokat szervezünk, melyen minden kollégának személyesen kell megjelennie. Ezek az irodanapok nem csak azt a célt szolgálják, hogy szakmailag, hanem hogy emberileg is közelebb kerüljünk egymáshoz azért, hogy: 

  • könnyebben kérjünk segítséget elakadások esetén 
  • tisztában legyünk azzal, hogy ki milyen információ és tudás birtokában van 
  • az ügyféllel történő megbeszélések gördülékenyek legyenek, mert fél szavakból is megértjük egymást 
  • az új kollégák megismerkedjenek cégünk azon tevékenységeivel is, amelyekben napi szinten nem vesznek részt. 

Több szem többet lát 

Komplex tevékenységi körünk egyes ágazatainak munkáját segíti, hogy a különböző területen dolgozó kollégák csapatokban ötletlenek. 

A közös gondolkodás eredményként új termékek, új szolgáltatási csomagok és megoldások születnek, melyeknek köszönhetően ügyfeleink elképzeléseire gyorsabban és hatékonyabban tudunk reagálni.  

Olvassa el távoli munkavégzésünkről szóló cikkünket is!

Keressen e-mailen keresztül, vagy látogasson el LinkedIn oldalamra.