Amit az Ipar 4.0 megkövetel

Olvasási idő: 3 perc

Az Ipar 4.0 esetében a beágyazott szoftverek, és a gyártási folyamatokra vonatkozó speciális megoldások csupán az érme  egyik oldala. A valódi átalakuláshoz az ipari vállalatoknak teljes mértékben digitalizálniuk, automatizálniuk kell, illetve össze kell kapcsolniuk a vállalati területeiket. A vállalati tartalomkezelés a megfelelő eszköz ehhez.

Az ipar 4.0 megköveteli, hogy az emberek, gépek, termékek és üzleti folyamatok a jövőben még szorosabban egymáshoz kapcsolódjanak. Az üzleti területek teljes digitalizálása mellett döntő szerepet játszik a termelési folyamatokon belüli és kívüli tevékenységek automatizálása. Mit jelent ez a mindennapi üzleti életben? Nem mást, mint hogy az értéklánc minden részének megfelelően össze kell kapcsolódnia, és az értékláncban részt vevőknek kölcsönhatásba kell lépniük és kommunikálniuk kell akár a világ különböző pontjairól. A cél nem más, mint a magasabb színvonalú szolgáltatás nyújtása az erőforrások hatékonyabb felhasználása révén.

Noha sok vállalat már megkezdte a termelési folyamatok megváltoztatását, és megtette az első lépéseket az intelligens gyárrá válás felé, gyakran küzdenek üzleti folyamataik digitalizálásával és szerkezetátalakításával. Nem elég egyedül a termelési folyamatokra koncentrálni. Az üzleti átalakulás kihívásaival az üzleti élet minden területén szembe kell nézni. Azok, akik a dokumentumorientált területeken vesznek részt és integrálják azokat a folyamatokba, azok képesek teljes mértékben kiaknázni az Ipar 4.0 potenciáljait.

A vállalati szintű információkezelés, valamint az emberek, gépek és folyamatok összekapcsolása magas szintű informatikai támogatást igényel. Ennek ellenére a hatékony információkezeléshez nem elegendő interfész-kommunikáció különböző rendszerek között, de szüksége van olyan szoftvermegoldásokra is, amelyek digitalizálhatják a teljes értékláncot – az első vásárlói megkereséstől a gyártáson át egészen a kiszállításig.

A Doxis4 digitális vállalati tartalomkezelő rendszerrel az információk könnyedén rögzíthetők, összegyűjthetők, strukturálhatók, archiválhatók, kereshetők és megoszthatók, illetve egyesíti az információkat azok tartalma szerint.  Az így kapott információs tudásbázis a világ minden tájáról elérhetővé válik, ezzel hozzájárulva a kontinenseken átívelő munkavégzést. Az Ipar 4.0 megköveteli az innovatív digitalizációt, amit a Doxis4 biztosíthat az Ön számára.

Forrás: SER Group