Doxis4 biztosító társaságok számára: Digitális biztosítás a kezdetektől fogva

Napjainkban a biztosítóknak már nehéz kitűnniük a tömegből azzal, hogy a nap 24 órájában elérhető ügyfélszolgálatot biztosítanak. Az ügyfélszolgálat minősége az, ami megkülönböztetheti a vállalatokat egymástól, azaz hogy a bejelentések milyen gyorsan kerülnek feldolgozásra. Amennyiben a társaság ezt minél gyorsabban elvégzi, komoly versenyelőnyre tehet szert. A feldolgozási idők jelentős fejlődési potenciált nyújtanak – itt kerül a képbe a Doxis4 esetközpontú dokumentumkezelése.

A biztosító társaságok tevékenysége mindig nagy dokumentummennyiséggel járt, gyakran csak a különböző feltételek és irányelvek leírása több, mint 100 oldalt vesz igénybe, és még csak ekkor kezdődnek a bejelentésekről, vizsgálatokról szóló dokumentumok. A digitális világban a papírmennyiség egyre inkább csökken, az információmennyiség ezzel szemben egyre csak növekszik. Az emailek, kárbejelentési alkalmazások és online portálok segítségével a kommunikáció gyorsabb, mint valaha. A digitalizáció azonban új kihívásokat is jelent: a befektetések lassan térülnek meg és új versenytársak „InsureTechs” jelentek meg a piacon, melyek a biztosítókat még nagyobb nyomás alá helyezik. A feladat világos: költség- és folyamathatékonyság, kitűnő ügyfélszolgálat mellett.

home-1353389_960_720

A mindennapos feladatok manuális elosztása jelentősen lassítja a folyamatokat – különösen, ha a vállalat különböző helyszíneken működik. Az ilyen decentralizált szervezeteknél a központban intézett feladatok dokumentációi a mai napig vagy postai úton vagy pedig e-mailen keresztül kerülnek a többi helyszínre. Ez nem csak időt vesz el, hanem komoly költségeket is jelent, holott többek között ezek a folyamatok is egyszerűen automatizálhatóak, például automatikus beérkező postafeldolgozással. A Doxis4 a beérkező postát még a feldolgozás előtt digitalizálja, és az intelligens technológiának köszönhetően a dokumentumokat automatikusan a megfelelő processzorhoz rendeli, a felelős, sürgősség vagy más egyéb megadható tulajdonság alapján. Az ilyen DMS megoldással és a hozzá tartozó üzleti alkalmazásokkal a folyamatok kezdetüktől befejezésükig digitalizáltak. A munkatársaknak több ideje marad egyéb feladataik elvégzésére, gyorsabban tudnak reagálni a bejelentésekre és javul az ügyfélszolgálat.

A szakképzett munkatársakra a bejelentési folyamatok minél gyorsabb és megfelelőbb intézésénél és a döntéshozásnál van a legnagyobb szükség. Ahhoz, hogy ők ezt a munkát szakszerűen el tudják végezni, mindig, minden információnak a rendelkezésükre kell állnia, anélkül, hogy azt hosszadalmasan keresniük kellene. Egy esetközpontú dokumentumkezelési rendszer egy helyre gyűjti az összes információt, és elérhetővé teszi egy központi helyről – tehát az ERP rendszer adatai, a bejelentés-kezelési rendszerekből származó információk, stb. kapcsolatban állnak a dokumentumokkal és emailekkel. A munkatársak ezután tartózkodási helytől függetlenül kereshetnek az információk között, ha valaki beteg vagy szabadságon van, feladatai könnyedén átvehetőek, az ügyfélnek nem kell várakoznia.

team-spirit-2447163_960_720

Végül, de nem utolsó sorban, egy napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bíró kérdés: a rendszer biztonsága. Egy biztosító társaság nem engedheti meg magának, hogy a gyorsaság és a bürokráciamentesség emelkedése a biztonság csökkenésével járjon. A személyes adatok védelme az Európai Unió központi kérdése 2018-ban, lásd GDPR. A Doxis4 egy holisztikus megközelítést alkalmaz, minden információt központilag, digitálisan egy archívumban tárol, így a vállalat maximális kontrollal rendelkezik adatai felett. A dokumentumok és adatok védelme folyamatos és hatékony, mely csökkenti a felelősségi rizikót és jelentősen erősíti az ügyfelek bizalmát a vállalat irányába.

További információért kérjük forduljon hozzánk!

Forrás: SER Solutions