Egy cég mindennapjai diákszemmel – A két legédesebb munkatárs

Olvasási idő: 1-2 perc

Nagyon kevés munkahelyen és még kevesebb irodában jellemző, hogy a munkatársak kellemes, természetközeli környezetben dolgozhatnak. Sokan, ahogy munka közben kinéznek az ablakon nyüzsgő utcát vagy zajos parkolót látnak. De nem mi.

Az ECMx Kft-nél nem csupán a benti környezet rendezett és hangulatos, de egy hatalmas kert is tartozik az irodához. Már az első interjú alkalmával megragadott a légkör. Amikor megérkeztem, azt hittem rossz helyre jöttem, hiszen a kapun bepillantva gyönyörű kertet, nagy fákat, és egy kis tavat pillantottam meg, melyhez még kiülők is tartoztak. Először azt hittem, hogy tévedésből egy kertészet címét kaptam meg.

Rita az interjú után azonnal körbevezetett, ekkor ismerkedhettem meg a cég két legédesebb munkatársával, Joeval és Scoobyval. A gyönyörű labrador testvérpár azonnal belopta magát a szívembe.
Aki ismer, tudja, hogy Murphy törvényei rám hatványozottan érvényesek. Ami megtörténhet, az velem meg is történik. Ugyan nem szokásom világos nadrágot felvenni- sőt mi több, egyetlen világos darabom van csak- egyik reggel valamiért mégis a halvány kék farmer mellett döntöttem. Sajnos a januári időjárásnak, a miatta keletkező sármennyiségnek és a kutyusok nagy lelkesedésének köszönhetően már egy világos nadrágom sincsen. Bár próbáltam eltüntetni az „apró foltot”, sajnos csak rontottam a helyzeten. A történet szépsége, hogy aznap különösen sokat kellett utaznom, így sokan megcsodálhatták az új, barna nacimat.

A nap tanulsága, hogy az ember tudjon nevetni a hibáin, és hogy mindig legyen „B” terv egy adott szituációra.