Egy cég mindennapjai diákszemmel – Egyensúly

Olvasási idő: 2 perc

Az egyetem megkezdése előtt minden diák máshogy áll az új élményhez. Vannak, akik úgy képzelik el az egyetemi éveiket, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Jó átlag, sok szabadidő, közösségi élet tökéletes egyensúlya, a tanulmányok végeztével pedig azonnali jól fizető munkahely. Mások pedig a bulizás színhelyének tekintik a felsőoktatási intézményt. Én amikor két és fél éve beléptem az iskolakapun, valahol a két véglet között álltam. Voltak céljaim, de a szórakozást sem vetettem meg. Mindenképp szerettem volna jól tanulni, ezáltal időben végezni, és iskola mellett dolgozni. Ahogy telt az idő, és ténylegesen munkakeresésre került a sor, ismét a pánik lett úrrá rajtam. Mi lesz, ha nem találok munkát? Mi lesz, ha nem tudok helyt állni? És ha nem tetszem nekik? Többszöri próbálkozás után úgy érzem megtaláltam az ideális munkahelyet, ahol egyaránt használhatom a kreativitásomat és az iskolában tanultakat.

A legtöbben megtapasztalják, hogy milyen nagy kihívás érdemi munkát végezni a tanulás mellett. Kezdetben, amikor még nem ismertem a cégpolitikát, és a diákokhoz való hozzáállást, nagy stresszfaktort jelentett számomra, hogy mi lesz a vizsgaidőszak után, amikor iskola mellett kell majd végeznem a munkát. Szerencsére, mint kiderül a munkatársak nagyon rugalmasak, és hozzá vannak szokva a diákokhoz és a változó beosztáshoz.

Nagyon fontos a hozzáállás és a modern szemlélet, mind a cég, mind a tanuló részéről. Sok helyről hallani, hogy a vállalatok nincsenek tisztában az egyetemhez szükséges szakmai gyakorlattal, szakdolgozattal, ezáltal nem úgy tekintenek a munkavállalókra, mint teljes értékű munkaerőre, hanem mint problémára, akikkel foglalkozni kell.

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy olyan helyen dolgozhatok, ahol valóban értékelik az ember munkáját, rugalmasan állnak hozzá a tanulmányaihoz, és ezekhez maximális segítséget nyújtanak.