Egy cég mindennapjai diákszemmel- Szemtől szembe

Olvasási idő: 2 perc

„Nincs második esélyed az első benyomás kialakítására.” Tartja az angol közmondás.

Az első találkozás mindig különleges. Gondoljunk csak a legjobb barátunkkal, a párunkkal, kollégáinkkal való megismerkedésre. Nem feltétlenül mindig pozitív az első benyomás, de mindenképp meghatározó és felejthetetlen.

Ez az üzleti életben is így van. Nemrégiben volt alkalmam elmenni egy tárgyalásra, ahol első találkozás révén a cég és maga a termék került bemutatásra. Ha úgy nézzük izgalmas is, hogy nem tudhatjuk ki fog velünk szembe ülni a megbeszéléskor, hiszen mindössze egy név, egy rövid e-mail vagy esetleg egy telefonbeszélgetés mindaz, amire hagyatkozhatunk. Nem ismerjük a másik fél személyiségét, kommunikációs stílusát, preferenciáit. Nem tudhatjuk, hogy mit gondol majd a termékünkről vagy hogy milyen döntési helyzetben van vele kapcsolatban.

Habár felgyorsult világunk okos eszközei sokszor és sokféle helyzetben könnyíthetik meg életünket, munkákat, a személyes kommunikáció, a kézfogás, a szemkontaktus fontosságát nem tudják pótolni. A mimika, a testbeszéd mind fontos eszközök, amikkel könnyebben fejezhetjük ki magunkat és mondanivalónkat. Ezekkel az jelentéktelennek tűnhető apróságokkal tiszteletet vívhatunk ki és nem utolsó sorban bizalmat építhetünk ki a tárgyalófelünkkel. Ez is egyfajta a tudomány, a ki nem mondott igények felmérése, a kérdések mögötti tartalom megértése, a csend jelentése. Fontos, hogy törekedjünk a közös előnyök elérésére, egy igazi partneri kapcsolatra.

Hihetetlen élmény volt számomra egy ilyen megbeszélés, hiszen az ember rengeteget tanulhat, fejlődhet. Bőszen jegyzeteltem, figyeltem a reakciókat, kérdéseket, és próbáltam megérteni a vállalati igényeket, hogy ezáltal is kamatoztathassam a tudásomat a későbbiekben.