Gartner riport: Fejlődés vs. elképzelés a tartalomkezelő felületekről

Olvasási idő: 5 perc

Megjelent a Gartner idei Magic Quadrant-Tartalomkezelő felületekről szóló riportja. Bár sokaknak nem olyan izgalmas, mint a következő Star Wars film, az üzleti és informatikai vezetők mindenképp fontos dátumként tartják számon az éves riportok megjelenésének napját. Az SER rövid összefoglalót állított össze az idei kimutatásokról.

A tartalomszolgáltatások platformjainak állandóan változó „galaxisában” a Magic Quadrant jelentés okos droidok helyett gyakorlati útmutatót kínál a leendő vásárlók számára a jelenlegi és jövőbeli tartalomszolgáltatási igények kielégítéséhez és a vállalati igényeknek legmegfelelőbb szoftver megtalálásához.

Idén 18 vállalatot és terméküket vizsgálta a Gartner, melyeket négy kategóriára osztott, majd egy koordináta rendszerhez hasonló táblázatban ábrázolta őket két dimenziót figyelembe véve.  Egyik oldalról a fejlődését és az elképzelések teljességét vizsgálja, másik oldalról pedig az elképzelések végrehajtási képességét. Idén az SER Group-ot, és termékét, a Doxis4 vállalati tartalomkezelő rendszert a Challanger kategóriába sorolták.

A Gartner-jelentés nem csupán a 18 vállalatot értékelte, de áttekintést is nyújt a piaci trendekről és fejleményekről. Három olyan tartalomszolgáltatási platform-igényt azonosít, amelyek jelenleg sok szervezetben elterjedtek, függetlenül az iparágtól. Íme egy rövid összefoglaló:

  • Az információs adatok terjedésének problémája – Hogyan tudják a vállalatok – különösen a SaaS-megoldások növekedése közepette – nemcsak összehozni több helyen tárolt adatokat, hanem fel is használni azokat?
  • A digitális üzleti átalakulás ösztönzése – Hogyan lehet összekapcsolni a tartalmat és a folyamatokat az operatív és együttműködési tapasztalatok javítása érdekében az egész szervezetben továbbá az ügyfelekkel, beszállítókkal és partnerekkel?
  • A munka korszerűsítése- A tartalommal való interakció milyen új módjaira van szükség a munkatapasztalat korszerűsítéséhez?

A vállalatok egyre inkább képesek elrugaszkodni a monolitikus, merev és elavult ECM rendszerekről. Agilitást és rugalmasságot keresnek a dinamikus üzleti követelmények kezelése és a sikeres növekedés biztosítása érdekében. A digitális üzleti platformok középpontjában a jelentés öt olyan jellemzőt említ, amelyekkel minden tartalomszolgáltatási rendszernek rendelkeznie kell. Ezek nem mások, mint a skálázhatóság, az információbiztonság, az értéknövelés, a felhasználói igényekre való összpontosítás és végül az intelligencia. A jelentés felméri, hogy a 18 szolgáltató miként kombinálja ezeket a jellemzőket, hogy megoldásokat kínáljon a vállalatok számára a digitális átalakulásuk során.

 

További információ és a riport letöltése: SER Group

Az SER és a Doxis4 az SER Group Kft. tulajdona, felhasználásához engedély szükséges. Minden jog fenntartva.