Globális gondolkodás: ECM stratégia a Doxis4-el a FEV-nél

 

Olvasási idő: 5 perc

A digitalizáció különféle kihívások elé állítja még az olyan nemzetközi vállalatokat is, mint a FEV csoport. A részlegeken átívelő, globális kommunikáció és kollaboráció akadály nélküli vezetése komoly problémákat jelenthet, főleg, ha egyre növekvő mennyiségű információkról van szó. Az FEV  globális ECM stratégiára törekszik. Ezért is választotta a Doxis4-et, mellyel megvalósíthatja az egész vállalatra kiterjedő ECM, BPM és kollaborációs felületét, és amiben az egész cég digitálisan nézhet szembe az új stratégiai kihívásokkal, és teljesítheti a technikai igények széles skáláját.

Az FEV számos technikai részleggel és folyamatosan növekvő, komplex igényekkel rendelkezik a digitalizációs folyamatok terén. Sőt mi több, az FEV-ről tudni kell, hogy egy bővülő autóipari vállalat, ami azt jelenti, hogy dokumentum, illetve adatmennyiségük is egyre növekszik, és elengedhetetlen ezek könnyű és biztonságos elérése, a munkatársak tartózkodási helyétől függetlenül.  Ezek az okok vezérelték a vállalatot, hogy a Doxis4 rendszert válasszák, mely széleskörű lehetőséget kínál a cégnek a folyamatkezelés, dokumentumkezelés és kollaboráció területén. Ezután nem sokkal létre is hozták első ECM és BPM megoldásukat, melyeket azóta is tovább bővítenek.

Számlafeldolgozással kezdtek

2016-ban az FEV elindította mind a papír alapú, mind az e-mailes beérkező számlák automatikus feldolgozását és achiválását. Annak érdekében, hogy a kereskedelmi számlák azonnal feldolgozásra kerüljenek, SAP-ba és IFS-be beépülő folyamatalapú számla jóváhagyó rendszert hoztak létre. Így már öt leányvállalata is használja a megoldást, ennek segítségével 55000 számlát dolgoznak fel évente.

A papírmentes munka csak az első lépés a digitalizáció felé. A nagy mennyiségű információkat hatékonyan is kell tudni felhasználni. Az FEV tudja, hogy sokszor lelassíthatja a folyamatot, ha az adatokat a leányvállalatok között kell elosztani. Az információk csak akkor lehetnek igazán hasznosak, ha azok vállalati szinten elérhetőek. Ennek fényében a digitális akták melletti döntés egyértelmű volt. 2017-ben a HR osztály kezdte el használni a digitális személyügyi aktákat. Segítségével digitálisan és biztonságosan tárolhatják az aktákat a Doxsi4 rendszerében. A HR osztály most már elsőkézből értesülhet minden információról, függetlenül attól, hogy a világ mely pontjáról dolgoznak.

Azonnal elérhető, gyorsan beállítható

A technikai részleg hihetetlenül sokféle és széleskörű igénnyel rendelkezik, melyek ráadásul állandóan változnak az agilis üzleti környezetnek köszönhetően. Épp ezen okból az FEV úgy érezte, hogy itt az ideje a rövid távú implementáció helyett rugalmas ECM és BPM megoldásra váltani. A Doxsi4 ECM felülete lehetővé teszi az FEV számára, hogy megvalósítja a komplex szerződéskezelését, amely elérhetővé teszi a dokumentumait az egész vállalat számára. Az FEV munkatársai számára is nagy előnyt jelent a Doxis4 által kínált részlegspecifikus testreszabás, hiszen sokan a világ minden tájáról dolgoznak nap, mint nap, számtalan nyelvterületről.

Széleskörű ECM megoldás minden terület számára

AZ FEV azt is tudja, hogy mennyire fontos, hogy a felhasználók ne csak elfogadják a rendszert, de ténylegesen használják is azt. Emiatt az FEV úgy gondolta, hogy ez akkor lehetséges, ha munkatársai minél hamarabb elsajátítják a program használatát. Beleértve a digitális aktákat, a DMS és BPM funkciókat is. A Doxis4 rendszerének köszönhetően a részlegek rájuk, és igényeikre szabott megoldásokkal dolgozhatnak.

Az SER és a Doxis4 az SER Group Kft. tulajdona, felhasználásához engedély szükséges. Minden jog fenntartva.