Intelligens tartalomelemzés: Doxis4 Cognitive Services

A Doxis4 termékstratégiájának egyik fontos része a tartalomelemzés. Különös figyelem kerül a különböző módszerek fejlesztésére melyek automatikusan kinyerik a metaadatokat, melyek a nagy mennyiségű információ strukturálásánál kulcsfontosságú szerepet töltenek be. A nemrégiben kiadott Doxis4 Classification & Extraction (Osztályozás és Kiválasztás) Service egy fontos része ennek a lehetőségnek.

A már létező dokumentum osztályozási és részben strukturált dokumentumokból (pl. számlákból) történő adat kiválasztási módszerek mellett további funkciók kerülnek hozzáadásra melyekkel az információk kinyerhetőek a strukturálatlan szövegekből, fotókból és videókból. A megnevezett egységfelismerők felismerik például a személyeket, szervezeteket vagy helyszíneket. Az érzelemelemzés osztályozza a szövegeket a hangulatuknak megfelelően, mely különösen fontos az ügyfelek visszajelzéséinél. Ezen kívül a képek és videók elemzésénél előre képzett TensorFlow modellek kerülnek alkalmazásra, melyek felismerik az objektumokat és automatikusan további információkkal látják el azokat kulcsszavak formájában.

A K+F projektekben az is vizsgálatra kerül, hogy hogyan lehet a természetes nyelvi bementet Doxis4 keresésekbe konvertálni. A jövőben a vállalati IT részlegek sokkal több előnyt szerezhetnek a mesterséges intelligencia (AI) segítségével, melyet a használhatóság és a fogyasztói elvárások befolyásolnak.

Cognitive Services

Proaktív információszolgáltatás

A jövőbeli fókusz a már említetteken kívül a tartalom hasonlóságának kalkulációjára esik. Az hasonlóság kalkuláció lehetővé teszi a Doxis4 számára, hogy mindig hasznos információt állítson a felhasználók rendelkezésére. A tartalmak ad-hoc osztályozása előismeretek nélkül lehetséges úgy, hogy az osztályozás a leginkább hasonló eredményeken alapul. Az ajánló technológiák is szorosan ehhez a témához kapcsolódnak. Mindannyian ismerjük az Amazon és egyéb online oldalakon alkalmazott ajánló technológiákat: „Azok a felhasználók, akik az A terméket megrendelték, hasznosnak vélhetik a B terméket is.” Ezt az elvet szeretnénk alkalmazni a folyamat- és esetkezelésben is, így ajánlva termékek helyett a legmegfelelőbb szakembert illetve feladatokat: „Azok a feladatok, amelyek az A folyamatban elvégzendőek, a B folyamatban szintén elvégzendőek.”

Ezek az izgalmas új lehetőségek, a Doxis4 Classification & Extraction Service első bővítései valamint a Doxis4 Teljes szöveges keresés & Szövegbányászat Szolgáltatás a 2018-as év újításai, s ezek a szolgáltatások azok, melyek a Doxis4 Cognitive Services technológiai alapját adják, így téve elérhetővé ügyfeleink számára az intelligens tartalomelemzést.

Forrás: SER Solutions