Tartalomelemzési technológiák és platformok

tartalomelemzés_doxis

A tartalomelemzés egy jövő-orientált téma, melyet az egyre inkább elterjedő digitalizáció, ügyfélorientáció és innováció még inkább ösztönöz. A cél, hogy a strukturálatlan adatokból származó információt úgy alkalmazzuk, hogy új területekre nyerjünk betekintést valamint segítségével fejleszthessük folyamatainkat.

Miután jelentős fejlődés tapasztalható a in-memory technológiáknak és a gépi tanulásnak köszönhetően az elemzés és a strukturálatlan adatok feldolgozásának területén (adatanalízis, Business Intelligence), a vállalatok egyre inkább a strukturálatlan adataikra fókuszálnak. A gépi tanulás itt szintén fontos szerepet játszik, azonban más feltételekkel, speciális technológiák szükségesek a strukturálatlan adatok feldolgozásához és világosan különböznek a strukturált adatok esetén alkalmazott technológiáktól.

A tartalomelemzés számára fontos faktor az adatok elérhetősége, valamint az, hogy a hozzáférés állandó és szisztematikus legyen. Ez az a terület, ahol a Doxis4 egyedi megközelítése kiemelkedik – hiszen egy olyan ECM és BPM platformról van szó, amely nem csak kezeli a tartalmakat, hanem elemzi is őket ugyanazon a platformon. Ellenkező esetben, külön rendszerekkel a beérkező emailek, az emailek archívuma, DMS, stb. számára, az elemző szolgáltatások komplett „dzsungele” alakulhat ki, mely nem tesz lehetővé teljes betekintést a felhasználók számára.

A integrált Doxis4 platform egyik másik előnye, hogy lehetővé teszi a tartalmak elemzését az üzleti folyamatok és workflowk kontextusában: hasonló eseteket keres, szakértőket azonosít és már zajló vagy lezárt folyamatok alapján hoz döntéseket az újakról, úgy, hogy ezek bármikor fejleszthetőek és automatizálhatóak a tartalomelemzés segítségével.

Forrás:https://www.ser-solutions.com/