Tippek és trükkök a gördülékeny digitalizációhoz II.

Olvasási idő: 3 perc

Korábban már írtunk a digitalizáció előnyeiről, folyamatáról, és hogy milyen trükkökkel lehet gördülékenyen kivitelezni a folyamatot. És hogy hogy kezdjük bele? Íme néhány tipp, amelyeket érdemes megfogadni a bevezetés előtt.

Keresgélj, informálódj, kérdezz!

Nem mindegyik szoftver egyforma, mindegyiknek megvannak az előnyei, sajátosságai, ezáltal egyik sem rosszabb a másiknál. A vállalat ismeri a belső folyamatait, a számára szükséges és nélkülözhetetlen funkciókat, ezért neki kell tudnia, hogy melyik program a számára legalkalmasabb, melyik tudja leginkább az egyéni igényeit kiszolgálni. Ne légy rest utánanézni, visszakérdezni, és referenciákat kérni!

Testreszabás előtt ismerd meg a rendszert!

Ahhoz, hogy minél hatékonyabb legyen a közös munka, fontos, hogy a felhasználók jól ismerjék a szoftver sajátosságait, apró funkcióit és a benne rejlő lehetőségeket. Így nem csak könnyebben tudják majd elsajátítani a működését, de pontosabban tudják majd meghatározni, hogy mire lenne szükségük.

Mérd fel a folyamatokat!

Ha már a vállalat elköteleződött egy program mellett, akkor érdemes előzetesen felmérni a vállalat belső folyamatait. Nem, nem azt, hogy papíron hogyan működik, hanem hogy a valóságban miképp történnek a folyamatok (hiszen a kettő sokszor nagyban elér egymástól). Azt kell alaposan felmérni, hogy most éppen hogyan működik a számlafeldolgozás, mennyi időt vesz igénybe egy dokumentum szkennelése, eltárolása, visszakeresése, vagy hogy milyen csatornákon történik a belső kommunikáció. Ezáltal a program bevezetésekor pontosan ismertethetők az ügymenetek és így gördülékenyebben haladhat a bevezetési projekt.