Vállalati probléma: elektronikus folyamatkezelés

Olvasási idő: 2-3 perc

A folyamat nem más, mint bizonyos tevékenységek lánca, tehát egy adott sorrend szerinti elvégzése.  Mindennapjaink során rengetegszer találkozunk folyamatokkal, mégsem gondolunk rá, hogy azokat egy rendszerben tároljuk. Saját magunk, barátaink, családtagjaink számára gyakran írunk cheklistákat, amik segítenek a cél teljesítésében.

A vállatok is rengeteg, nagy volumenű műveletekkel találkoznak nap mint nap. Azonban a számlázási, szerződéskötési, projektfolyamatok több munkatárs munkáját veszik igénybe, számos részlegről. Legtöbb esetben több embernek, csoportnak kell részt vennie ezekben az eljárásokban, különböző feladatokkal hozzájárulva annak sikerességéhez. Hogyan oldhatjuk meg a részlegeken átívelő folyamatkezelést és hogyan dolgozhatunk a leghatékonyabban?

A Doxis4 folyamatkezelő funkciója biztosítja a vállalatok számára, hogy a leghatékonyabb módon végezhessék ügymeneteiket. Az statikus folyamatok segítenek, hogy a gyakran előforduló műveleteiket mindig a meghatározott módon futhassanak le felelősük obszervációja alatt. Azonban aki a vállalati életben dolgozik, pontosan tudja, hogy sokszor fordulnak elő kivételes esetek, ahol mégis bele kell avatkozni az adott folyamatba. A Doxis4 egyik nagy előnye, hogy a statikus folyamatokba könnyedén beiktathatunk ad-hoc jellegű feladatokat, ezzel alkalmazkodva a változásokhoz. A Raffinerie Heide -német olajfinomító cég- esetében például a rendelési mennyiségtől függően   a döntések száma is változik. Folyamatkezelő rendszer híján a menedzsereknek papíralapú ügymenetekre kellett hagyatkozniuk, így azonban az átfutási idő is sokkal hosszabb volt. Most a Doxis4 projekt jóváhagyó műveleteivel az egész projektet egy helyen, elektronikusan és biztonságosan tárolhatják, amitől az eljárás könnyen áttekinthetővé válik.

Egy olyan komplex rendszer áll a felhasználók rendelkezésére, ami egy platformon belül kezeli az összetett folyamatokat, tárolja a hozzá kapcsolódó, releváns dokumentumokat, file-okat, illetve értesíti őket az elvégzendő feladatokról. Így a munkatársaknak nem több helyről kell a szükséges információt összeszedniük, hanem mindent egy helyen érhetnek el. Egy bizonyos feladat elutasítása után- történhet ez egy dokumentum hiánya, vagy egy téves adat miatt- megszabhatjuk, hogy kihez kerüljön a feladat (hiányzó dokumentum feltöltésére vagy téves adat kijavítására) amihez üzenetet is csatolhatunk. Így biztosítja a Doxis4 a legkomfortosabb folyamatkezelő környezet felhasználói számára.