Vállalati probléma: Integráció különböző programokkal

Olvasási idő: 3 perc

Belegondolt már valaki abba, hogy nap mint nap hány programot, alkalmazást, funkciót használunk? Rendszerint az első válasz az szokott lenni, hogy „Csupán néhány programot használok” vagy „Csak a legfontosabbakat nyitom meg”, esetleg az, hogy „Kizárólag azokat használom, amik a munkámhoz kellenek.” Manapság egyre több kutatás foglalkozik a telefonos, illetve online programok, applikációk, funkciók használatának vizsgálatával. A jól ismert „Brit tudósok megállapították” kezdetű cikkek és tanulmányok szerint sokszor észre sem vesszük, hogy telefonunk után nyúlunk, vagy önkénytelenül is megnyitunk egy oldalt.

Nem is csoda, hiszen a különböző alkalmazások sokrétű funkciói már a mindennapjaink részévé váltak, és el sem tudnánk képzelni nélkülük az életünket. Sokszor viszont nemhogy megkönnyítenék azt, de bosszúságot is okoznak. Kinek ne gyűlt volna meg a baja a különböző oldalak különböző jelszavaival, vagy a „hova tároltam el” szituációkkal és a programok közötti ugrálásokkal.

Az üzleti életben ez fokozottan bosszantó, hiszen nagy mennyiségű dokumentumokkal dolgoznak, és számos forrásból- így például programokból, különböző helyen tárolt dokumentumokból, e-mailekből, feljegyzésekből- kell összegyűjteniük a szükséges információkat.

A Doxis4 egyik leghasznosabb és legkeresettebb funkciója az programokkal való szoros együttműködés, integráció. Így például ha egy dokumentumot Microsoft Office -ban készítünk el, azt nem kell külön lementenünk, majd feltöltenünk A Doxis4-ba,- hiszen ezzel időt és tárhelyet duplikálnánk – hanem egyetlen kattintással rögtön a programba tárolhatjuk el a keletkezett anyagot.

Az SER Group célja mindig is az volt, hogy ne csak hogy megkönnyítse és lerövidítse a munkafolyamatokat, de a fontos információkat mindenki egyetlen platformon keresztül érhesse el, ezzel megkímélve a munkatársakat a manuális és ismételt adatrögzítéstől, illetve információvesztéstől. Egy bérszámfejtő program esetében például, ha a munkavállaló férjhez megy, s ezáltal megváltozik a neve, azt elegendő csak a bérszámfejtő programban megváltoztatni és a Doxis4 programjában is automatikusan frissül. A művelet természetesen oda vissza érvényes, tehát a Doxis4-ban módosított adatok is megjelennek SAP-ben, bérszámfejtő programban stb, így minden adatunk, információnk naprakész és pontos lehet.