Vállalati probléma: kollaboráció munkatársakkal és partnerekkel

Olvasási idő: 5 perc

Az iskolai évek alatt megszokhattuk, hogy szinte minden projektfeladatot csapatokban kell csinálni. Tanáraink szerint ez nem okozhat problémát, hiszen „Mi már a modern kor gyermekei vagyunk”. Ez részben igaz, hiszen több felületen is tudunk kommunikálni, konzultálni, nem kell személyesen találkozni ahhoz, hogy megoldjunk egy feladatot. Viszont sok probléma is felmerül egy-egy közös munka kapcsán.

„Hol küldjem át?” „XY felülírta és nincs meg az eredeti verzió” „Én átküldtem, nem láttad?” „Nem tudtam mikorra kell megcsinálni.” „Melyik a végleges verzió és kinek van meg?”

Sokszor előfordul, hogy elfelejtjük átküldeni az anyagot minden résztvevőnek, rossz dokumentumot küldünk, vagy lementjük az összes verziót és már azt sem tudjuk, hogy melyik az eredeti, és melyik a legaktuálisabb változat.

Persze ennek nem csak az iskolai életben van relációja, hiszen sokszor az üzleti világban is találkozunk ilyen, és ehhez hasonló problémákkal. Egyre több és több csapat dolgozik közösen projekteken, hiszen a vállalatok felismerték a kollaborációs munkák előnyeit. Ez biztosítja a munkatársak és minden résztvevő számára a szükséges információkat, folyamatokat, azok naprakész verzióját, könnyebben áttekinthető és gyorsabb munkavégzést biztosít, és leredukálja az elveszett információk mennyiségét. Ezek azonban nem csak különböző részlegeket, de eltérő helyeket és időzónákat is érinthet a vállalaton belül.

És mi van akkor, ha nem csak a munkatársakkal kell együtt dolgoznunk? Ha partnereinket is bele szeretnénk vonni a folyamatokba?

Az SER Group is felismerte a kollaborációs projektek nehézségét, és kialakította a Doxis4 iRoom funkcióját. Ez nem más, mint egy közös digitális munkahely, mely naprakész információkat biztosít a résztvevő felek számára, ezzel megkönnyítve és hatékonyabbá téve munkájukat.  A revízióbiztos tárolásnak köszönhetően minden módosításnak nyoma van, a verziók sem vesznek el, viszont a közreműködők mindig a legaktuálisabb dokumentumformában dolgozhatnak tovább.

A Doxis4-től már megszokott kényelemmel tölthetünk fel file-okat, folyamatokat, képi vagy hangi anyagokat többmint 300 féle formátumban. A folyamatok is hasonlóan működnek, határidőket, feladatokat adhatunk meg, s delegálhatjuk azokat a megadott munkatársnak.

Ahhoz, hogy a vállalat(ok) a leghatékonyabban működhessen(ek), fontos, hogy a munkafelület, a dokumentumok, üzenetek, megjegyzések mind egyetlen helyen elérhetőek legyenek.  Az iRoom kielégíti ezeket az igényeket, hiszen egyetlen platformon belül kezelhetjük a szükséges adatokat, hozzászólásokat, megjegyzéseket írhatunk, és az egyes feladatokat értékelhetjük is. A rendszer e-mailen keresztül értesíti a felhasználót, ha elvégzendő feladata van, ezzel elősegítve,hogy azonnal értesüljön a projekttel kapcsolatos eseményekről, változásokról.

Cornelius Hilbig, az Eissmann Group Automotive informatikai részleg vezetője így nyilatkozott:

„A Doxis4 iRoom egy tipikus példája a win-win szituációs megoldásokra. Az Eissmann-nálmindenki csak profitál belőle. Nem csak a beszerzés, a minőségbiztosítás, és az értékesítés számára jelent hatalmas előnyt, de a beszállítóinkkal való együttműködést is elősígeti.”

Az SER és a Doxis4 az SER Group Kft. tulajdona, felhasználásához engedély szükséges. Minden jog fenntartva.