Vállalati probléma: személyre szabás

 

Olvasási idő: 5 perc

” Tervezd meg saját cipődet” „Saját, testre szabható telefontokok” „Egyedi táskát szeretnél? Tervezd meg magad!” „Válassz bőrtípusodnak megfelelő ápolókrémet”

Ilyen és ehhez hasonló hirdetéseket láthatunk mindenfele. Nem is csoda, hiszen az igények egyre inkább az egyedi, testre szabott termékek felé irányulnak.

Kár tagadni, hogy odavagyunk a gravírozott tollakért, a nevünkkel, vagy monogramunkkal ellátott táskákért és a saját tervezésű telefontokokért. Ezek a kisebb- nagyobb tárgyak ugyanis, nem csak stílusunk kifejezésére szolgálnak, hanem számos esetben felhasználhatóságukat, kezelhetőségüket is biztosítják, megkönnyíti azt.

Ez az üzleti életben sincs másképp. Ahhoz, hogy egy vállalat a legtöbbet hozhassa ki termeléséből, a számára legmegfelelőbb rendszerekkel kell dolgoznia. Azonban minden vállalat más-más rendszerezésben tárolja szerződéseit, személyügyi aktáit, más folyamaton kell átmennie egy számlajóváhagyásnak, másképp alakítja ki ügymeneteit. Arról nem is beszélve, hogy ezekhez az adatokhoz, dokumentumokhoz a vállalaton belül sem mindenki férhet hozzá, hiszen titkosítottak, vagy egyszerűen csak az adott munkatársnak nincs vele feladata. Hogyan lehet személyre szabni egy rendszert? És hogyan érhetjük el, hogy vállalatunk a legjobban kihasználhassa azt?

Az SER Group tagjai tudják, hogy egy cég csak úgy lehet igazán sikeres, ha rendszerei pontosan illeszkednek a termelés igényeihez. Úgy fejlesztették ki a Doxis4 vállalati tartalomkezelő rendszerét, hogy az a legjobban alkalmazkodjon a vállalati szükségletekhez.

Sajnos még sokan ragaszkodnak a régi, korszerűtlen rendszerekhez, amik nem igazodnak kellőképpen a vállalati elvárásokhoz, lassúak és elavultak. Habár egy új program bevezetése, annak testre szabási folyamata több időt vesz igénybe, s nagyobb szükség van a munkatársak segédkezésére, mint egy dobozos megoldás esetében, a végeredmény összehasonlíthatatlan. Az ECMx Kft. munkatársai azért dolgoznak, hogy jobban megérthessék az adott vállalat működését, dokumentumai csoportosítását, folyamatai lefolyását, a döntések irányát. Az eredmény? Átlátható, felhasználóbarát és logikusan felépített felület, melyet minden munkatárs könnyen kezelhet.

Sokszor az ügyfél sem tudja igazán, hogy mire van szüksége, ahhoz, hogy a legjobb eredményt érhesse el a program segítségével. Ilyenkor megpróbálunk minél többet kérdezni, megtudni a vállalat működéséről, korábbi programok hiányosságairól, felkutatni a rejtett igényeket, hiszen nekünk is az az érdekünk, hogy a felhasználó egy, az igényeihez legtökéletesebben illeszkedő programot kapjon.

A Doxis4 saját tervezőprogramján, az úgynevezett CubeDesigner felületen állíthatjuk be a különböző jogosultságokat, meghatározhatjuk a kívánt mezőket, azoknak karakterszámát, formátumát, találati lista adatbázisát. Itt állíthatunk be előre meghatározott folyamatokat, döntésekkel, döntéshozókkal, határidőkkel és feladatokkal ellátva, melyekbe később ad-hoc jellegű feladatokat is beiktathatunk.

Ha pedig a vállalat magának szeretné létrehozni folyamatait vagy esetleg új munkatárs érkezik és jogosultságot szeretnének beállítani azt is meg tudják oldani, hiszen egy rövid oktatást követően ők is tudják használni a rendszert, amivel tovább fejleszthetik, bővíthetik a programot, ezzel kihasználva az abban rejlő lehetőségeket.